Forum dla Sosnowca / Forum ogólne / Zdrowie v / Pomoc bliskiej osobie z rwą kulszową Witaj! (LogowanieRejestracja)
Reklama:
Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pomoc bliskiej osobie z rwą kulszową
Autor Wiadomość
Tabpha Offline
Member

Liczba postów: 73
Reputacja: 0
Pomoc bliskiej osobie z rwą kulszową
Mój tata ma problemy z rwą kulszową i jest to naprawdę trudny czas dla całej rodziny. Ból, który odczuwa, jest nie do wytrzymania, a on nie chce nikomu mówić o tym, jak bardzo cierpi. Jak najlepiej mu pomóc? Jakie czynności mogę przejąć, żeby ulżyć mu w codziennych obowiązkach?
03-16-2025 04:19 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Fastgang Offline
Junior Member
**

Liczba postów: 48
Reputacja: 0
RE: Pomoc bliskiej osobie z rwą kulszową
To faktycznie trudna sytuacja. Dobrze, że chcesz go wspierać! Z doświadczenia mogę powiedzieć, że warto zadbać o jego komfort w codziennych czynnościach. Ułatwienie mu takich rzeczy jak wstawanie z łóżka, pomoc przy ubieraniu się czy przygotowywaniu posiłków to duża ulga. Warto też zadbać o to, by jego miejsce do spania było wygodne – np. twardszy materac i odpowiednie poduszki. Używanie ciepłych i zimnych okładów również może przynieść ulgę w bólu. Temat szerzej opisany jest, jak coś, tu: https://rwa-kulszowa.com.pl/jak-wspierac...-bliskich/

Mistrzowskie chwilówki - Warszawa . Wejdź na stronę www.
03-16-2025 04:19 PM
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Forum dla Sosnowca | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS